top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Kantine 'NXT'

Soort project

Schoolproject - Kantine 'NXT'

Locatie

Maarsbergen

Datum

Jan 2021

Samen met 3 andere studenten is er een ontwerp gecreëerd voor de kantine van NXT (Vakcollege in Maarsbergen).

Concept ‘co-creation’
Door middel van cocreatie hebben zijn de gebruikers (leerlingen) van het college betrokken bij het ontwerpproces. Via deze weg hadden alle betrokkenen invloed op het proces en het resultaat. Dit heeft geleid tot verrassende ideeën.
De leerlingen die ambities of interesses hebben in dit vakgebied konden deelnemen aan het ontwerpproces voor de kantine. Zij konden hun ideeën en talenten inzetten in het ontwerp, op deze manier zijn wij samen tot een passend resultaat gekomen. Denk hierbij aan brainstormsessies met de leerlingen, het geven van hun mening op onze keuzes en meewerken met een deel van de realisatie (bouw).

Ontwerp
De kantine heeft een nieuwe huisstijl gekregen, deze is doorgevoerd in het gehele ontwerp. De leerlingen hadden behoefte aan een plek waar je je terug kan trekken uit de drukke kantine om je te kunnen concentreren op je huiswerk. Vanwege deze behoefte is er een huiswerkplek gecreëerd.

Er is voldoende variatie in zitplekken aanwezig, dit was één van de belangrijkste wensen van de leerlingen. In het midden van de ruimte staat een lange coupebank waar aan beide kanten gezeten kan worden. Deze banken zijn verplaatsbaar door middel van wieltjes, zo kan de ruimte tijdens speciale gelegenheden een andere opstelling krijgen.

Het vrije zitgedeelte van de kantine bestaat uit modulaire zitelementen die door de leerlingen zelf worden gemaakt. Deze zitelementen bestaan uit een aantal formaten waarmee verschillende opstellingen gemaakt kunnen worden.

Entree_edited.jpg

Bewustwordingscentrum

Coupebanken.png

Kantine 'NXT'

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page